Spillerum
Giraffen0
Krokodillen0
Indloggede0
Mobilspil
Igangværende3 010
I samarbejde med

Ofte Stillede Spørgsmål

Instillation og fejlsøgning

Nogle gange kan det tage op til et døgn inden aktiveringsmailen kommer frem til din e-mail. Der er også risiko for at din e-mails spam-filter tolker mailen som reklame og derfor placerer den i en mappe med navnet "uønsket e-mail", "junkmail", "spam" eller lignende. Hvis du har tjekket mapperne og du stadig ikke har modtaget nogen aktiveringsmail kan du få et nyt tilsendt hvis du går til siden for nyt aktiveringslink.

Ordkamp benytter en port for hvert spillerum. En port er en kanal hvori der kan sendes data. De fleste firewalls tillader automatisk udgående trafik. Hvis dette ikke er tilfældet med din, kan du konfigurere den så den tillader portene 1451-1453 & 843 mod adressen speedball.betapet.com (213.185.243.12).

- Slet browserens temporære filer (cachen).
- Prøv med en anden browser, f.eks. Firefox eller Opera.
- Kontroller indstillingerne i din firewall.
- Kontroller sikkerhedsniveauet for din browser og juster eventuelt.

Du kan have en lav opløsning på din skærm. Prøv at ændre opløsningen i Kontropanel->Skærm hvis du bruger Windows.

Først og fremmest bør du kontrollere at svaret ikke allerede findes her i FAQ'en. Ellers kan du spørge en spilvagt. Du kan kende en spilvagt ved et (+) foran sit brugernavn. Det er bare at klikke på navnet for at chatte. Endelig kan du se om der i forummet er nogen der kan hjælpe dig.

Det er ikke muligt at ændre brugernavnet. Eneste løsning er at lave en ny konto med det nye navn.

Spilleregler og funktioner

Den blanke brik fungerer som en joker, hvilket indebærer at du selv kan vælge det bogstav den skal repræsentere. Dette gør du ved at du fører cursoren over brikken, og holder venstre museknap inde i 1-2 sekunder. Derefter vælger du bogstav og slipper museknappen.

En bingo er når en spiller har anvendt alle sine brikker som han/hun har på hånden, i bare én omgang. Dette giver 50 ekstrapoints udover grundpointene som man får for ordet.

Din rating udregnes ved hjælp af flere forskellige variable. Forenklet kan man sige at ratingen afhænger af din præstation i kampene - samt hvor mange kampe du har spillet. Det afhænger desuden på din og din modspillers rating før en kamp. For en mere dybtgående forklaring, se venligst her.

Træk først de brikker du vil bytte, ud på brættet. Derefter trykker du på knappen "byt brikker". Man kan kun bytte brikker, hvis der resterer mindst 7 brikker i posen.

Hvis dine modspillere også er blevet koblet af, kan det skyldes at vi har genstartet Ordkamp (f.eks. efter en opgradering). En anden årsag kan være at det er din opkobling som midlertidigt har mistet kontaktet med Ordkamp. Dette kan skyldes flere ting, og det er umuligt at sige præcist hvad problemet skyldes.

Sandsynligvis har du skrevet noget i chatfeltet og dermed har den fået fokus. Afhæjlp dette ved at klikke et sted udenfor chatfeltet og forsøg igen.

Det nemmeste er at checke at du har flere points end modspilleren, ved at placere dine ord som normalt. Når du bliver træt af det, passer du. Efter at have passet 3 gange i træk, samtidig med at din modspillers tid er udgået, bliver spillet automatisk afsluttet, men vær nu sikker på du har flest points først!

Tilfældighederne.

De ord der tillades at placere på brættet, bestemmes af vore spilleregler.

Hvis tiden vises forkert, skyldes det med stor sandsynlighed at du har mistet kontakten til spilleserveren på Ordkamp. Det du kan gøre er at lukke spillevinduet ned, og derefter gå ind i samme spillerum igen. Er du heldig, er kampen endnu ikke afsluttet, og du mulighed for at tilslutte dig spillet igen.

Totalt 102 brikker:

7 st A
4 st B
2 st C
5 st D
9 st E
3 st F
3 st G
2 st H
4 st I
2 st J
4 st K
5 st L
3 st M
6 st N
5 st O
2 st P
6 st R
6 st S
6 st T
3 st U
3 st V
1 st X
2 st Y
1 st Z
2 st Æ
2 st Ø
2 st Å
2 st Blank

Se spørgsmålet "Hvordan udregnes min rating?"

For at indbyde nogen, starter du med at klikke i "kun invitation", når du laver spillet. Derefter højreklikker du på et navn i spillelisten og vælger "invitér" i menuen.

Hvis nogen inviterer dig til et spil, så blinker det spil som du er indbudt til, med blå farve i "nye spil"-listen. For at takke ja, klikker du på dør-symbolet. Kan spillet ikke ses i "nye spil"-listen er spillet allerede begyndt med nogle andre indbudte spillere.

Hængelåsen betyder at et spil er låst af den der har skabt spillet. Kun inviterede spillere kan komme ind i spillet.

Nej. Vi bruger noget der kaldes for pseudo-tilfældigheder. For mere information (på engelsk), se her.

Ordkamp er et spillesite der giver mulighed for at spille for sjovs skyld, og under hyggelige og afslappede former. Man kan ikke vinde noget andet end selve spillet, og alle er lige velkomne uanset hvor høj eller lav rating man har. Det er først og fremmest en sjov leg!

På trods af dette, sker det at snyd og mistanke om snyd florerer på Ordkamp. Vi anser det for selvfølgeligt at dette er et sted hvor mennesker mødes og spiller efter sin egen bedste formåen. Da dette desværre ikke helt er forstået af alle, vil vi understrege:

- det er IKKE tilladt at anvende hjælpemidler i form af ordsøgeprogrammer eller ordlister mens et spil foregår!

- det er IKKE tilladt at spille aftalte kampe med venner eller egne "fake konti" for at  højne ratingen på en anden spillekonto.

Disse regler gælder alle uden undtagelse, og spiller som bryder reglerne vil få sin konto lukket.

OBS! Det er heller IKKE tilladt at anklage andre spillere for snyd. Denne regel gælder alle uden undtagelse. Alle spørgsmål og mistanker om snyd skal håndteres af Ordkamps spillevagter. Snydanklager direket mod andre spillere kan føre til advarsel eller udelukkelse.
 
Hvis du mistænker en anden bruger for at snyde, kan du kontakte en spillevagt.

Forsøg at koble på igen så hurtigt som muligt. Hvis din linie røg ned kortvarigt, så fortsætter kampen. Den nemmeste måde hurtigt at komme tilbage til den aktuelle match er at lukke spillerumsvinduet ved at trykke på krydset i højre hjørne. Derefter går du igen ind i spillerummet og får her mulighed for at komme tilbage til dit spil.

Vi ved at mange spillere tror at snyd er udbredt. Vi deler ikke denne opfattelse. Derimod er det et mindst ligeså stort problem, hvis folk grundløst anklager hinanden for at snyde. Mange ærlige spillere bliver vrede over at blive beskyldt for snyd. Vil vil derfor tydeliggøre et par ting:

-  Det er IKKE tilladt at annklage andre spillere for snyd. Reglen gællder alle uden undtagelse. Alle henvendelser og synspunkter om snyd skal håndteres af Ordkamps spille-administratorer. Anklager om snyd direkte til andre spillere kan lede til advarsler eller udelukkelse. Hvis du har mistanke om at en person snyder, kontakt en administrator.

Generelt kan man sige at det er meget sværere at bedømme snyd, end mange tror. Det er ikke nok med en enkeltstående kamp, og man skal selv (som regel) være meget dygtig for at kunne skelne imellem snyd og dygtighed. Vore bedste spillere har et stort ordforråd og kan masse af både lange og korte ord som de fleste (mere "normale") spillere aldrig har endog hørt tale om!

For en sikkerheds skyld vil vi endeligt pointere at følgende er tilladt:

- bagefter en kamp at slå betydningen af et ord op i en ordbog.
- brug af f.eks. papir for at holde øje med brugte bogstaver
- have forskellige ordlister som man MELLEM kampe bruger til at finde nye ord.

For at kunne skrive/snakke/chatte med andre på Ordkamp skal du være sikker på at ha' boksen hvor du skal skrive i fokus. Dette gør du ved at tage musen og klikke en gang i boksen, så placeres fokus der og det du skriver kommer til syne.

Et plus (+) betyder at brugeren er en spillevagt. Hvis du har brug for hjælp, eller hvis nogen opfører sig uacceptabelt, så rykker spillevagten ud. Snabel-A (@) betyder at brugeren er en administrator. Administratorerne er sitets ejere. Hvis du har behov eller behøver hjælp, henvend dig venligst først og fremmest til spillevagterne.


0 - 499

500 - 699

700 - 899

900 - 1099

1100 - 1399

1400 - 1799

1800 - 2199

2200 - 2599

2600 - 2899

2900 - 9999

Øvrige spørgsmål

Giraffens navn er endnu ukendt. Han vælger måske at afsløre det en dag! Anledningen til at han har briller er at man skal kunne se godt for at spille Ordkamp :-).

For at afslutte dit medlemskab skal du først logge ind på siden. Derefter klikker du her og følger instruktionerne.


 Til toppen
Log Ind
Log ind
Ordkamp er gratis!
Vil du være medlem?