Spillerum
Giraffen0
Krokodillen0
Indloggede0
Mobilspil
Igangværende3 021
I samarbejde med

Forumkategorier

Bruger Indlæg  
steennielsen2012-02-21 20:14
Antal indlæg: 1956

Rating- point
I har helt sikkert hørt det før, men jeg syntes ikke det er sjovt at vinde en kamp med over 100 point og så alligevel miste point på rating, man kan selvfølgelig lade være med at tænke rating og slå det fra. ( mæææn ) Man bliver jo lidt bidt af det her;)
Jeg starter et spil og vil egentlig gerne møde en på mit niveau, men pludselig er en som er langt længere nede logget på og jeg syntes det er uhøfligt at smide dem væk, men resultatet er næsten altid at man taber rating, selvom man vinder. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Er det bare mig????
 
snullers12012-02-21 20:48
Antal indlæg: 8

Enig - men jeg er nok lidt mere kynisk. jeg smider bare af... :-)
 
Paloma2012-02-21 21:44
Antal indlæg: 123

Hej Steen! Jo, det har vi vist alle prøvet, men du har jo altid den mulighed at invitere de personer, som du ønsker at spille med, hvorved dit spil også bliver låst for øvrige spillere. Både de personer med en for høj rating eller de personer med en for lav i forhold til det, som man nu ønsker.

Personligt bryder jeg mig heller ikke om at smide folk ud. Jeg har aldrig brugt den knap! Til gengæld har jeg prøvet at blive smidt ud selv, og det er ikke særlig rart.

I stedet for at bruge smid-ud-knappen kunne man jo bruge chatrummet og pænt forklare sin modspiller, at man af en eller anden grund ikke ønsker at fortsætte spillet. Det synes jeg til gengæld er helt i orden.

Mange hilsner fra Paloma
Mange hilsner fra Paloma
 
steennielsen2012-02-21 21:56
Antal indlæg: 1956

Ja, man kan nok ikke lave rating-systemet om, selvom man føler det uretfærdigt at miste point, når man har vundet en sikker sejr.
Jeg har da også prøvet det den anden vej rundt og tabt til de gode, men fået rating-point, men det føler jeg også er unfair.
Nå, men sådan er det jo bare:)
 
Paloma2012-02-21 22:20
Antal indlæg: 123

Prøv lige at læse her - måske hjælper det :)

Citat fra siden: Formålet med ratingen er at vise hvor god du er - ikke at belønne dig når du har vundet en kamp. Hvis du møder en spiller med lavere rating, så forventes du at vinde med en vis margin. Hvis ikke det lykkes dig, har du gjort det dårligere end det var forventet, og du får dermed en mindre rating som resultat - selvom du har vundet matchen.

 
farso52012-02-22 06:53
Antal indlæg: 21

Jeg har selvfølgelig også prøvet det - begge veje ;-).. og mener faktisk at ratingsystemet burde laves om, så man ikke kunne miste point i en vundet kamp, eller få point i en tabt. Det vil så være ok at den gav nul...
Er det helt umuligt at tilføje noget i den ligning, der udregner rating...?
 
steennielsen2012-02-22 08:50
Antal indlæg: 1956

Tak Paloma.
Det er jo meget rigtigt, ligesom handicap-systemet i golf, hvor man i princippet er sin egen modstander, men en golfspiller får ikke dårlige bogstaver:)
Systemet er sikkert godt nok, men man føler sig bare uretfærdig behandlet, hvis bogstaverne og de farvede felter ikke hare været i ens favør og man har kæmpet hårdt og lige akkurat trukket en sejr hjem med 100 mere end modstanderen og så ser man, at man bliver trukket i rating. (grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr)
Jeg tænker lidt ligesom farso5, f.eks hvis man vandt med 100 og derover, så gik den i nul, men taberen kunne godt få + på rating
Men nok om det, jeg har det jo herligt herinde alligevel.
 
masterfranz2012-02-22 16:10
Antal indlæg: 53

Bare et opklarende spørgsmål: Rating tallene er vel netop kun et tal. Det er ikke mit indtryk, at de kan veksles til penge eller lignende. Tabet ved at gå ned i rating er dermed til at overse. Man bliver hverken et bedre menneske eller en større elsker med en høj rating. Det er bare et tal. Oder was?
 
steennielsen2012-02-22 18:12
Antal indlæg: 1956

Masterfranz
Man er vel nørd:)
 
Caw - Spil admin/Forum admin2012-02-22 19:05
Antal indlæg: 989

For dem der vil læse lidt mere om ratingen:
www.ordjagt.dk/rating/

Ratingen udregnes ud fra:
- Dine slutpoints i kampen
- Modspillerens slutpoints i kampen
- Din gamle rating
- Modspillerens gamle rating
- Antal kampe du har spillet

Kan godt føle jer i at det kan være irriterende at miste rating når man vinder, men da ratingen er ment for at vise hvor god man er, synes jeg egentlig at det er fair nok at der stilles høje krav til dem der har en høj rating over for dem der ikke har en så høj rating. Det er jo lidt ligesom i bl.a. fodbold - hvis man køber en rigtig dyr spiller, så forventer man også en konstant høj standard af spilleren.

Hvis det hænder at en ny spiller, der lige har lært spillet, taber med lidt over 100p op imod f.eks. mig, ville jeg egentlig synes var ret godt gået - eller bare rigtig dårligt gået af mig, og så vil det jo egentlig være fair nok at jeg bliver "straffet" for det!

Caw
 
steennielsen2012-02-22 23:17
Antal indlæg: 1956

det er jo meget rigtigt, nu tror jeg ikke, at jeg føler det uretfærdigt længere:)
Jeg har også set når nogle af de dygtige spiller, der virker det ikke som om der findes dårlige bogstaver.
Så til alle jer andre nystartede derude, bare klø på, vi lærer det nok
 
torbenrj2012-02-23 13:29
Antal indlæg: 3832

Jeg synes faktisk ratingsystemet burde være endnu skrappere over for de "dygtige spillere" - det er jo helt hen i vejret at en med en 4 - 5.000 i rating kan få en plusscore på 50-100 points hvis vedkommende smadrer en med 500 i rating i HAST eller PANIK, måske p.g.a. at "den svage" får alle sine points fratrukket som tidstab - da han jo er chanceløs - det er jo osse derfor, at der det sidste halve år er gået totalt inflation i ratingtallene. Enten har man smadret en lavt ratet eller osse (det er der nemlig ikke alle der gør/kan få sig til) har man vundet over en der har fået en masse rating "foræret" på denne måde. Det kan man selvfølgelig være ligeglad med - men det undergraver systemet at der er så stor forskel - og afskrækker utvivlsomt mange fra at begynde. Jeg møder mange - der ikke vil spille med mig, for "jeg er jo alt for stærk" - og det er der utvivlsomt mange der kan skrive under på ikke er tilfældet.....- så nulstil ratingtallene (kunne være sjovt - ikke? ;-) - og revider systemet så man ikke kan udnytte andre...
 
Caw - Spil admin/Forum admin2012-02-23 16:38
Antal indlæg: 989

Problemet er, at der vil altid være nogen der ikke vil være tilfreds med ratingsystemet på den ene eller anden måde - lidt ligesom med betalingsringen.

Personligt foretrækker jeg at tage så mange point fra All in som muligt, så han aldrig når mig ;-)
- Spøg til side - privat ratingkamp mellem os.

Caw
 
Mathnis2012-02-23 21:35
Antal indlæg: 2

Hej. Jeg er sikkert en af de "ikke gode" Har slet ikke tænkt på ratings. Håber ikke jeg kar skuffet nogen. Kan godt se, at jeg er oppe mod nogle meget dygtige ... mon ikke jeg bliver bedre i løbet af flere spil!! ;)
 
Mathnis2012-02-23 21:36
Antal indlæg: 2

Hvor synes I, at jeg skal begynde! hvor finder jeg et sted for begyndere?
 
lepenepe2012-02-23 22:09
Antal indlæg: 119

Faktisk synes jeg, at det her er et af de få steder hvor ratingsystemet rent faktisk virker! Medvirkende grund til det er nok især at vinderen af et spil ikke nødvendigvis vinder lige så meget i rating, som taberen taber, men faktisk kan risikere at tabe i rating.
Jeg er imidlertid ikke helt uenig med dig torbenrj i synspunktet om at straffen for tidsoverskridelse (især i panik og hast) ofte skævvrider lidt, især hvis man sidder overfor en nybegynder.
Af spillereglerne fremgår til allersidst at "For hvert påbegyndt minut over tidsgrænsen, straffes spilleren med 10 minuspoints, desuden ved Panik! og Hast får spilleren 10 minuspoints for hvert 15. sekund".
Den er nok ikke helt let at gennemskue for en ny spiller.

Måske kunne man til ære for alle de "nye" (som dig, Mathnis - og velkommen til) lave en kort og overskuelig fane på forsiden med

KOM GODT IGANG: Gå ind og kig på et igangværende spil. Læs reglerne. Du kan altid starte et spil med dig selv - og dermed se de forskellige typer spilleplader. Du kan også spille unratede spil. Hvis du spiller rated som de fleste gør, skal du være opmærksom på at tidsoverskridelse i de hurtige spilleformer koster en del minuspoint og dermed rating. Eller du kan prøve at spørge i chatten om der er nogen erfarne, der har tid til at hjælpe dig igang.
 
jensfarmer2012-02-24 14:25
Antal indlæg: 15

En observation ang. ranking:
To gange har en modspiller givet op ret tidligt i spillet, og jeg har fået + 40-50 i ranking. Og faktisk fået lidt dårlig samvittighed over det. Det gør jo mig bedre, at den anden giver op.

Til gengæld har jeg da også prøvet at guide en (nybegynder) med lavere ranking gennem grundreglerne undervejs - det var han glad for, og jeg kunne føle mig "rigtig god" (mens jeg udraderede ham ;-)) - nej det er pjat. Men så var det spil ikke spildt for nogen af os.
 
itj2012-02-24 17:46
Antal indlæg: 443

Jeg synes også, der er ærgerligt, når nogen giver op undervejs. Sig hellere, at det begynder at blive svært. Så kan det være, man kan give fif undervejs.
Det er rigtig fint at spørge i chatten, om nogen har lyst til et spil. Jeg vil gerne, hvis jeg har tid.
 
All in2012-02-24 20:48
Antal indlæg: 107

Jeg er helt enig i, at der er gået voldsomt inflation i pointene, efter der er kommet flere spillere til. Jeg inviterer ikke selv nye spillere, eller klikker ind hvis de lige har lært at oprette et spil. Men nogle gange så opretter man selv et spil og glemmer at "spærre" det og så hopper der en "ny" spiller ind ( det sker dog sjældent ).
Jeg har selv øget min pointhøst, men som sagt ikke ved at spille mod "nye", men mod dem der ligger super højt i point, for får jeg blot et smalt nederlag eller en sejr, så er der udbetaling ved kasse 1 :-) Så der er mange måder at få point på og nogle ikke nær så lyssky om man vil :)
 
steennielsen2012-02-25 12:08
Antal indlæg: 1956

Jeg er egentlig glad for at jeg tog dette emne op, jeg kan se på indlæggene, at det rører ved flere!
Jeg er selv blevet klogere ved at læse dem.
Det skal også siges, at jeg har fundet flere ynglings-modstandere på mit niveau og vi har sjove tætte kampe og der er det fuldstændigt lige meget med rating, fordi vi er jævnbyrdige og det giver bare lidt mere, at snakke om, når vi kan drille lidt med rating-tallene.
Men i de kampe betyder de indbyrdes opgør vist mere:)
Den statistik kan man jo også se på!
 
Viser side 1 2
Log Ind
Log ind
Ordkamp er gratis!
Vil du være medlem?